What the Butler Saw

What the Butler SawIk was jarig begin maart en om mezelf te trakteren ben ik een weekendje naar Engeland gegaan, naar Leicester om precies te zijn, om een toneelvoorstelling te zien. Niet iets wat ik vaak doe, weekendjes weg, toneelvoorstellingen zien, overnachten in een hotel, uiteten in mijn eentje. Ik was in mijn eentje, heb zelfs niet overwogen om iemand mee te nemen. Ik wilde de hele hotelkamer voor mezelf en de hele treinreis van London naar Leicester kunnen lezen. Het was heerlijk.

Het toneelstuk was ook heerlijk. Ik had het van te voren gelezen. Ik vind toneelstukken lezen soms leuker dan ze zien en Joe Orton’s stuk is hilarisch. Het raast in een enorm tempo van het ene zelfgecreëerde probleem naar het andere en overal wordt tegenaan getrapt. Je moet echt werken om bij te blijven.

Lees verder “What the Butler Saw”

Gelukkig nieuwjaar

Ik ben spelend aan het nieuwe jaar begonnen:

gelukkig2012_anima

Eind vorig jaar ben ik vooral bezig geweest met wat onderhoud aan de website van Creative Cowboy Films,  een spannende poster (want zeer anders van stijl dan ik meestal maak) voor een leuk rap-uitwisselingsproject tussen de Bijlmer en Curaçao,  en ik ben begonnen met de vertaling van een uittreksel uit het tijdschrift Housedeer issue #1, voor het Nederlandse tijdschrift Doctor Jazz in de hoop dat als het af, zij het willen publiceren. Op mijn weblog staan weer 2 nieuwe 100-jes, mocht je die gemist hebben en opyour.blindeman.com/portfolio heeft het overzicht van mijn werk dan eindelijk een nieuwe vormgeving.

Oude tekeningen

Ik heb twee series oude tekeningen online gezet in een nieuwe samenstelling, eentje waarin ik denk dat ze beter uitkomen: diertjes en golvend. Golvend is een van mijn favoriete series, maar voor diertjes heb ik nog wel wat ideeën die ik graag wil uitwerken. Bijvoorbeeld gebaseerd op het duivennest op het balkon, die babyduifies zijn zo heerlijk lelijk, of misschien een keer een hele stapel mieren, lijkt me ook leuk, of toch nog iets met reigers. Nou ja, voorlopig deze twee reeksen dus.

Boeken en plaatjes

Onder ‘kijken’ heb ik wat nieuwe tekeningen geplaatst: soepel, zacht en onder ‘spelen’ nog een filpmje: witte honden.

Overigens verwacht ik dat de nieuwe website van Inge Raadschelders met een week of 3 ook echt online gaat op ingeraadschelders.nl, maar ze moet eerst even de tijd vinden om er ook wat inhoud op te zetten. Het afronden en overdragen van die site heb ik vandaag gedaan, dus dat deel is klaar.
Deze week heb ik ook gewerkt aan een nieuw intro en een inhoudelijke update voor indianmaharadja.nl, zij hebben weer nieuwe, mooie hockeysticks gemaakt dus ik maak een bijpassend mooi intro in Flash. En hoewel ik erg van Flash houd, is het altijd verstandig om te zorgen dat er in zo veel mogelijk browsers in ieder geval iets relevants te zien is, of er nou wel of geen Flash ondersteuning is en of er nou wel of niet genoeg JavaScript ondersteuning is. Het is weer gelukt. Zodra de hele update af is, gaat ook die online, als het goed is eind juni.

Wat betreft die boeken: Ik heb deze week Berthe Meijer’s boek ‘Leven na Anne Frank’ uitgelezen en vond het zeer de moeite waard. Ik kreeg er weer zin in schrijven van, bovendien ben ik door haar voor het eerst in mijn leven een broodje gaan eten bij Sal Meijer in de Scheldestraat en dat was zeer de moeite waard.
Ook heb ik ‘breakfast at tiffany’s’ van Truman Capote gelezen en dat was echt heerlijk.

Voor komende week staat ‘responsive web design’ van Ethan Marcotte op mijn lijstje en nog wat losse verhalen van Capote om te lezen, ga ik woensdagavond naar het stadhuis in Amsterdam in de hoop AT5 te redden, heb ik woensdagmiddag een afspraak met Babet Wentink over haar website en wil ik per se mijn portfolio af krijgen!